Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores e-mail service med nyheder og specialtilbud

Karriere hos Lillnord

Altid på udkig efter nye, dygtige medarbejdere til vores hold

Overvågning

Fjernovervågning for vores servicepartnere

Servicepartnere

Hurtigt overblik over vores servicepartnere

HOTGAS AFRIMNING - Mere effekt, lavere energiforbrug

Reducerer din afrimningstid fra ca. 25 min. til kun 5 min. med Lillnords patenterede afrimningssystem
HOTGAS AFRIMNING - Mere effekt, lavere energiforbrug

IBA-prisvinder 2009 i kategorien "Energibesparelse"

LILLNORDs NYE, PATENTEREDE KØLESYSTEM
(PAT.NR. DK174179)

Ved lageropbevaring af deje bestemmes kvaliteten af nedkølingen og indfrysningen hovedsageligt af de forhold, der styrer overførslen af varme fra det enkelte dejstykke til fordamperovefladen i såvel indfrysningsfasen som den efterfølgende lagerfase. For at optimere på netop denne kvalitet har Lillnord udviklet et nyt, ekstremt miljøvenligt HOTGAS-afrimningssystem.
 

HOTGAS - FUNKTIONSPRINCIP
Fordelen ved Lillnords HOTGAS-system bliver tydelig ved en umiddelbar sammenligning med det traditionelle, elektriske afrimningssystem. Kompressorens kondenseringsvarme anvendes nemlig direkte som afrimningsmedium i fordamperens kølerørsystem, hvilket betyder, at fordamperen er isfri indenfor 4 til 5 minutter.  I det traditionelle, elektriske afrimnings-system befinder varmeelementerne sig centralt på fordamperens køleribber, hvorfra varmen kun spreder sig langsomt og ustabilt. For at opnå den samme afrimningstemperatur på hele kølefladen samt en isfri fordamper bruger de traditionelle systemer derfor 7 til 8 gange så lang tid (25 mim.) som Lillnords nye System. Som følge af den lange afrimningstid skabes samtidigt et varmeindfald i rummet, som kompressoren efterfølgende også skal kompensere for.

HOTGAS - DEN ENERGIMÆSSIGE BESPARELSE
En besparelse på energiforbruget i forbindelse med afrimning på ca. 75% i forhold til elektriske afrimningssystemer er ikke kun teoretisk, men også bekræftet i praksis, og det medfører naturligvis en betydelig reduktion af driftsomkostningerne. Endvidere er de traditionelle varmeelementer fjernet fra Lillnords afrimningssystem, så i fremtiden skal der ikke budgetteres med udskiftning af dem. Endelig kræver installationen af vores kølesystem ikke dobbelt rørføring, så konklusionen er, at systemet også investeringsmæssigt er fordelagtigt set i forhold til et traditionelt system. 


 

 
 

 

Kunde login